Földöntúli győzelem a románok ellen, ott vagyunk a futsal-Eb-n

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A magyar futsalválogatott egészen hihetetlen végjáték után, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett góllal 4-3-ra legyőzte a román válogatottat, ezzel 6-5-ös összesítéssel megnyerte a pótselejtezős párharcot, és kijutott a februári szerbiai Európa-bajnokságra.


Az egy héttel ezelőtti idegenbeli 2-2 után a debreceni visszavágót a magyarok kezdték jobban, Harnisch Ákos góljával már az 5. percben megszerezték a vezetést, és a folytatásban is rengeteg helyzetet dolgoztak ki. A lehetőségek azonban kimaradtak, az első félidő hajrájában pedig egyenlítettek a románok.


A fordulást követően gyorsan átvették a vezetést a vendégek, ám a magyar csapat nagyot küzdött, és Hosszú Ádám egy megpattanó labdát a kapuba juttatott.


Bedaráltuk a románokat


A félidő hátralévő részében már nem esett gól, így következett a kétszer ötperces hosszabbítás, mely megint román góllal kezdődött. A magyarok ezt követően mindent megtettek a fordításért, rendre a kapust lehozva, öt a négy ellen támadtak, ám sokáig ez sem eredményezett gólt. A 47. percben aztán Dróth Zoltán szép lövéssel egyenlített, majd amikor már úgy tűnt, nem változik az eredmény, ugyanő egy hosszan előreívelt labdát az utolsó másodpercben a román kapus mellett a kapuba fejelt.


A döntő gól:


„Tudom, mit jelent a magyar szurkolóknak ez a siker” – kezdte a lefújás után az MLSZ honlapjának Sito Rivera, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya. „A játékosaim az utolsó pillanatig küzdöttek, nem adták fel a küzdelmet,


ennél jobban megrendezni sem lehetett volna a párharc végét.

Rengeteget dolgoztunk és gyakoroltunk az elmúlt hetekben, ebből ezen a két mérkőzésen a játékosok mindent megpróbáltak visszaadni a pályán, és teljes mértékben megérdemelték a mai győzelmet.”


A libabőrös hangulatról itt nézhet videót.