Földön fekvő feketét lőttek meg a rendőrök - videó

Fotó: MTI/AP / Max Becherer

-

Charles Kinsey viselkedésterapeuta a földön feküdt, felemelt kezekkel, miközben autista páciensét igyekezett megvédeni. Ennek ellenére Miamiban meglőtték a rendőrök.


Lakossági bejelentésre szálltak ki a rendőrök - nagy erőkkel - Miami északi részébe. A riasztás egy, az utcán kóborló, fegyveres férfiról szólt. A helyszínen kiderült, hogy egy autista fiatalember az, akinek a kezében egy játék teherautó volt.

Mindezt a rendőröknek Charles Kinsey, a fiú viselkedésterapeutája mondta el, miközben feltartott kézzel a földön feküdt. A fekete férfi azt kiabálta, hogy betegénél csak egy játék van, ne lőjenek rájuk. Ennek ellenére az egyik rendőr egy golyót eresztett a földön fekvőbe.

"Azt hittem, hogy ha a földön fekszem, akkor nem lőnek rám. Mekkorát tévedtem!" - mondta az eset után Kinsey a kórházban. Hozzátette: "Megkérdeztem a rendőrt, miért lőtt rám. Azt mondta: nem tudom."

A rendőr utóbb azzal védekezett, hogy volt valami a szintén a betonon ülő, békésen viselkedő fiú kezében. Kinsey többször is jelezte a hatóságnak: egy játék van a fiúnál.

A felvételek alapján bárki eldöntheti: indokolt volt-e a fegyverhasználat.