Fokozatosan újraindul a forgalom a római Fiumicino reptéren

-

Hajnalban tűz miatt zárták le a légikikötőt. Budapestről egy gép több mint 5 órás késéssel indult az olasz fővárosba, egy járatot pedig törölni kellett.


Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor áll helyre teljesen a légikikötő működése. Vito Riggio, az olasz polgári repülési hatóság vezetője szerint ez valószínűleg néhány napig is eltart. Az épen maradt terminálokban sokan várakoznak, a repülőteret üzemeltető cég szerint mintegy száz dolgozó segíti a Fiumicinón rekedt utasokat.

A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki a nemzetközi járatok által használt hármas terminál földalatti poggyásztárolójában. A nagy valószínűséggel rövidzárlat okozta lángokat sikerült megfékezni. Legalább három ember füstmérgezést szenvedett. Korábban mintegy húsz tűzoltóautót vezényeltek a repülőtérhez. A Rómába vezető gyorsforgalmi utat lezárták a közforgalom elől, hogy a sürgősségi járművek akadálytalanul haladhassanak rajta.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Rómába tartó reggeli Alitalia-járat a járatinformációs honlap szerint több mint 5 órás késéssel, röviddel délután fél egy előtt szállt fel, a Wizz Air légitársaság délelőtti római járatát pedig törölték.

A Fiumicino Olaszország legforgalmasabb repülőterének számít, tavaly 39 millió utast fogadott.