Fokozatosan javul az idő

-

Visszatér az enyhe meleg, 25-26 fok is lesz, sok napsütéssel.


Pénteken eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, főleg a déli és a keleti tájakon további esővel. Délután nyugat felől már csökken a felhőzet, egyre többfelé előbújik a nap. Reggel 11, délután 20 fok lehet. A hűvösebb miatt a hidegfronti hatás tünetei jelentkeznek - írja a Köpönyeg.hu.


Szombaton már több órás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, a Tiszántúlon lehet erősebb gomolyfelhő-képződés, egy-egy zápor még előfordulhat. A szél is megélénkül, az idő pedig melegszik, már 20-25 fok is lehet.

Vasárnap ragyogóan napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők szűrhetik a kellemes szeptemberi napsütést. Eső nem lesz. Erős, a nyugati tájakon néhol viharos lesz a déli szél. Délután már nyárias meleg, 25 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Hétfőn változóan felhős, szeles idő várható. A déli szél főleg a Kisalföldön lehet viharos, de máshol is erős lesz a légmozgás. Délután már lehet zápor, zivatar, 27 fok körüli maximum hőmérséklettel.

Kedden kevesebb lesz a felhő, nagyrészt napos, fátyolfelhős időre van kilátás. A hőmérsékletben jelentős változás nem lesz, 25-26 fok körüli nyárias melegre lehet számítani.