Fokozatosan, de elkezdik rendbe rakni Kőbánya-Kispestet

Fotó: Szabó Gábor

-

Csak 2019-ben lesz rend a vasútállomáson a Kökin.


A mozgólépcsők feletti tetők szigetelésével már idén elkezdik a fővárosi Kőbánya-Kispest vasútállomás rekonstrukcióját – értesült az iho.hu.


Szintén a közeljövőben indul a lépcsők rendbe hozása – írja a közlekedési portál. Ez utóbbi munkát várhatóan már novemberben elkezdik, perononként egy-egy lépcső felújítása decemberben, egy-egy pedig januárban fejeződhet be.

Ezzel a sorrenddel biztos mindenki egyetért, aki mostanában járt ezen az állomáson és elázott, pedig fedett helyen volt, vagy elbotlott a teljesen elkopott, deformálódott lépcsőkön.


Leghamarabb a bokaficamtól és a nyakzuhanytól szabadulunk


Az azonban kevésbé örömteli, hogy az egész vasútállomás rekonstrukciójára többet kell várni: az utasforgalmi és üzemi területek felújítását csak 2018–19-ben tervezik. Még csak a tervezésére indított közbeszerzési eljárás fejeződik be a közeljövőben.

Az 1980-ban átadott, de a rendszerváltás után borzalmasan lepusztult felüljáróépület felét már elbontották, amikor pláza került a helyére (ezt 2011-ben nyitották meg). A maradékot 2019-ig megújítják és megerősítik, lifteket építenek be, kicserélik a mozgólépcsőket.

A Budapest–Cegléd-vonal peronját (4–5. vágányok) megemelik, a többi peronon kijavítják a burkolatot. Felújítják az utastájékoztató rendszert is.