Főiskolai oktató zavarta meg Merkel beszédét

-

A főiskola jogi lépéseket fontolgat, szerintük az oktató nem magánemberként, hanem az intézmény képviseletében vett részt a rendezvényen, ahol a kancellár szavába vágott.


Angela Merkel egy tudományos intézet, a Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézete (IMWS) hivatalos megnyitóján beszélt hétfőn, amikor a közönség soraiban egy férfi felállt és a kormány menekültpolitikájáról szólva kifejtette, hogy aggódik gyermekei jövőjéért.


A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy "Semmi kísérletezés", amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére.

Angela Merkel válaszában kiemelte, hogy felelősségteljesen jár el és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa.

A közönség megtapsolta a kancellárt, a férfit, aki egyébként a merseburgi főiskola oktatója, kivezették a teremből.

Az intézet rektora, Jörg Kirbs keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt az IMWS megnyitóján, és a kancellár beszédének megzavarásával "visszaélt a vendégjoggal". A főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.