Fogva tartotta, elkábította és megerőszakolta áldozatát a svéd orvos

Forrás: Svéd rendőrségi forrás / Independent

-

Stockholmban letartóztatták azt az orvost, aki a gyanú szerint elrabolt egy nőt a házából, egy négyszáz kilométerrel arrébb álló bunkerba zárta, elkábította és többször megerőszakolta. A nő hat nap után szabadult ki.


A harmincas éveiben járó stockholmi nőt a házából rabolta el a meg nem nevezett orvos tavaly szeptemberben. Mindez azután történt, hogy a férfi Rohypnolba mártott eperrel elkábította, majd megerőszakolta áldozatát. Az orvos autóval a mintegy négyszáz kilométerre lévő Kristianstadtba szállította a nőt, ahol egy bunkerbe zárta. A bunkert ő maga rendezte be abból a célból, hogy több évig is fogva tarthasson benne embereket.

Az Aftonbladet hírlap információi szerint a nőt hat napig tartotta bezárva fogvatartója. Ezalatt többször is elkábította és megerőszakolta, illetve arra kényszerítette, hogy fogamzásgátló tablettát vegyen be. Végül a férfi megtudta, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi az eltűnt nőt, ezért úgy döntött, beviszi áldozatát a stockholmi rendőrségre, de megfenyegette, hogy azt kell mondania, jól van.

A rendőrök felfigyeltek a nő gyanús viselkedésére, aki végül bevallotta, hogy valójában elrabolták. Az orvost letartóztatták. Elismerte, hogy elrabolta és fogva tartotta a nőt, de tagadja, hogy meg is erőszakolta volna.

Az ügyet a svéd média az osztrák Josef Fritzl esetéhez hasonlította, aki 24 évig tartotta rabságban saját lányát a házuk pincéjében.