Fogadó a májas kenyérhez

Fotó: MTI/MTVA / Varga György / MTI/MTVA / Varga György

-

Egy jó étterem nevét könnyű megjegyezni és persze kiejteni is. Ami valószínűleg akkor is szükséges, ha jó a kaja és a hely. A jelenlegi trend, hogy valamiféle boldogabb, vidéki zománcozott hangulatból emelnek ki tárgyakat, hogy ezzel azonosítsák az új helyet. Manapság talán kínos a szenvedély, félünk a botránytól. Holott az ember nem bánja meg azt, ami jó.


Nem olyan, mintha valami helyre kéne menni, ahol a jó ebédhez szól a nóta harsog, és az emberre rápisszegnek, ha kocogtatja a kanalat? Vagy most menjünk olyanokhoz enni, akiknek ez bejön? Az első Ikea bútorról elnevezett kajáldáról egész biztosan beszámolunk. Amúgy ne etessen senki, hogy válság van. Imitt-amott harapódznak válságok, de a nyugat-dunántúli és budapesti etetési szektorban éppenhogy nem. Tessenek egy tisztességes, de menő velőskenyeres-pacalost vagy egy paleokifőzdét nyitni. Tavasz van, árad a kókuszzsír.

Ez az új hecc. Mindazok, akik a nagymamájuktól tanultak főzni, és még őrzik a köcsögbe töltött májasodó aludttej cserepének ívét, figyeljenek! Vagyis ha maga esetleg egy cica, aki szeret a búbos kemence padkáján gömbölyödni a vajlefetyelés után, esetleg a „rozsda marja, nem ragyog” mélabúja húzza tenyerébe a homlokát, kérem, hogy eztán legyen kegyelemmel. Fruska Bisztró Fruska Bisztró Az ember ezeken a helyeken azt várja, hogy a legszendzsósabb piros lábasokban szervírozott leglecsósabb élménnyel távozik, de sajnos a civilizált és nem bölcsész lakosság körében nem ez a nyerő stratégia. Ha jó a kaja, tisztes az ár, nem bölcsészek az eladók/pincérek, akkor persze teljesen mindegy, miként tetszenek hívni. Ahol tejet kapni: Sparhelt, Fruska, Kredenc, Bodega, Bölcső

Az egyidejűleg hírhedt és híres szóvicc a szórakozás és az ellenérzés sajgó elegye. Amennyiben az akaratlagos mozgásokért felelős hátsó homloklebenyünk sérült meg, gondban leszünk a lentebb felsorolt kajáldanevekkel, merthogy ez a terület felelős a viccértésért. Ha Önt foglalkoztatja a napi életben fellelhető aggodalom, a felsőbbrendőség, esetleg a nem helyénvaló, akkor azonnal a szívébe zárja majd az alábbi neveket. A szóviccek fájdalmát többféleképp lehet szeretni. De igazán, tiszta szívvel, mint Oscar Wilde tüskébe dőlő csalogánya? Nos, úgy nem. Vegán-nyers ételek az Az Élet Éttermében Vegán-nyers ételek Az élet éttermében Ahol tejet kapni: Innió, Miakő, Az élet étterme, Eataliano Összehangzattanért és sima poénokért: Bollywood vega bár, Funky Pho

Frontal_lobe_animation

Talán a legelegánsabb megoldás abból főzni, ami van. Ha nem asszociálgatnánk hasztalanul, nincs mindenekfelett álló kedvenc alapanyagunk, és fontosnak tartjuk, hogy odataláljanak a vendégeink, feltétlenül ezt a megoldást javaslom. A számok amúgy is menőn néznek ki mindenféle nem számalapú kontextusban. Számokban is ki lehet fejezni adott esetben azt, hogy az ember pimasz, meg ugye ott vannak a prímszámok, a mesebeliek, és a zsírbontó enzimnek is van egy száma. - Sercegő grill a Pig 37-ben Ahol tejet kapni: Pozsonyi kisvendéglő, Pig37, Dobló, Balzac35, 12bé, Pántlika, Cafe67, Tiszavirág

Tradíció, minőség, szaporaság, és méhtudat jellemzi ezeket a helyeket. Amikor a tulaj állapotos felesége íveiről egy szuvidolt sonka jut eszébe, ha kedveli, hogy az étteremben másodjára már a kedvenc asztalához kísérik, esetleg gyöngéden felismeri a Mekikben szavatolt állandóságot, Önnek itt a helye. Amennyiben a pereputtya szerencsétlen névvel bír, gond egy szál se, nem szégyen vagányabb eredőre bukkanni. A temetőkben például csodálatos nevekre lelhetünk a rokonok sírja közelében. Rosenstein Róbert társtulajdonos marhahátszínt tálal a Rosenstein étteremben Rosenstein Róbert társtulajdonos marhahátszínt tálal a Rosenstein étteremben Van már kocsma Bill Gateshez? Összekovácsolná a Kurzweil-fanatikusokat egy billentyűzetnek látszó májas hasé fölött? Klapka György butikbárjába is szívesen ellátogatnánk. Ahol tejet kapni: Kádár, Rosenstein, Mátyás pince, Jókai bisztró, Angyalosy lakásétterem, Karolina cukrászda

Elvágyódás, csonttorony, hozsanna, életérzés. Okos ötlet lehet olyan helyiekre alapozni, akik melegen szeretnék tartani távolabbi utazási emlékeiket. De jó is volt az a sushi Barcelonában! Azok a francia reggelik, édes. A mustár csillogott a bajuszodon a Reichstag mellett. És amikor elrúgtam a mókusokat a nyugodalmas piknikünkért? Ezekkel a helyekkel csak az a gond, hogy nagyon csábítóak, és emellett a külföldi várost zombi módon megjárt egyszeri turistának az orra fent van hordva. Szakért. De ha jól tetszenek főzni, akkor ebből se lesz probléma. Jedermann Kocsma Jedermann kocsma Ahol tejet kapni: Gdansk, Massolit, My Little Melbourne, Jedermann, Ürömi hütte, Bombay, Bontxto, Bouchon

Valamiféleképpen inspirálódni kell. Hány csudálatos projekt bukott el vajon csakis azért, mert szülői nem találtak megfelelő nevet? Azok az agyérgörcsös éjszakák! Kevés lárifárit, követhető koncepciójú nevet várhatunk el egy olyan helytől, amely bátran egyszerűsít. Mintha a világ bölcsészekre, TTK-sokra és olyanokra szakadt volna, akik nem érnek rá ilyesmikkel foglalkozni. Ezek a csapatok egymás ellen szoktak menni, de itt összemetsződve derenghetnek a lengőajtó ablakában. 2014-ben a Borkonyhát díjazták az idén Michelin-csillaggal, amely ezzel a harmadik Michelin-csillagos magyarországi étterem lett 2014-ben a Borkonyhát díjazták az idén Michelin-csillaggal, amely ezzel a harmadik Michelin-csillagos magyarországi étterem lett Ahol tejet kapni: Leves, Bors, Zeller, Rizsa17, Mák, Borkonyha