Fociünnep helyett kriptahangulatot akar az MLSZ a stadionokban?

Fotó: Facebook/Fradimob

-

A Csepel ügyvezetője, Katona Csaba nem érti, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség miért büntette meg a klubot 300 ezer forintra a Ferencváros elleni NB III-as bajnokin történtek miatt, hiszen egy fociünnep volt Csepelen.


A harmadosztályú meccsre több mint 10 ezren mentek ki, az ultrák pirotechnikát is bevetettek a minél jobb hangulat érdekében, a rendező Csepelt ezért megbüntette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. A hivatalos indoklás szerint: „a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért.”„Az MLSZ döntése lesújtó, és megdöbbentő. Nem az összeg nagysága miatt, hanem az értelmetlen büntetés miatt – idézte Katona Csabát a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szervezet Facebook-oldala. – Igazi futballünnep volt Csepelen. Remekül szórakozott férfi, nő, fiatal, öreg.


A ferencvárosi szurkolók nem sértettek senkit vallása, származása, és egyéb tulajdonságai miatt sem, rendbontás nem történt sem az utcán, sem a stadionban.

Végre volt egy olyan mérkőzés Magyarországon, amely olyan volt, mint amilyennek minden mérkőzésnek lennie kéne. Vagy mégsem? Ez nem cél?”A Csepel ügyvezetője szerint be kell látni, hogy az emberek Magyarországon nem fognak meccse járni csupán a játék miatt, szükség van a Csepelen látott körítésre is, hiszen az vonzza a családokat és a nézőket. „Azt javasolnám a tisztelt MLSZ-nek, és a törvényhozóknak, hogy


egy kicsit lazítsanak az értelmetlen szabályokon, és nyissanak a szurkolók felé, mert így sosem fog megoldódni az üres stadionok problémája.

Engedjék az egészséges politizálást, az ellenfél emészthető zrikálását, és korlátok között a pirotechnika használatát. Ezen nem botránkozik meg senki, azon viszont igen, hogy milliárdokból épült stadionokban pár száz néző, és kriptahangulat van.”A Ferencváros szurkolói felajánlották, hogy összedobják a 300 ezres büntetést a Csepelnek, ám a klub köszönettel nem kért ebből.


„Ezt sajnos nem áll módunkban elfogadni, valamint ti már összedobtátok ezt. Viszont tiltakozásotok (tiltakozásunk) jeléül várunk mindenkit valamelyik hazai mérkőzésünkre, ahol szokásunkkal, és elveinkkel ellentétben néma csöndben nézzük végig a mérkőzést. Nekünk ez a nap még így is fantasztikus, és felejthetetlen volt” – írta Katona Csaba.A Csepel-Fradi meccsen pénzgyűjtést is szerveztek a Fradi-ultrák a rászoruló kárpátaljai magyaroknak, pontosabban a técsőieknek gyűjtöttek. A facebookos beszámoló szerint egyből eljuttatták a pénzt az ukrajnai településre, így amikor kiutaztak, már a kész adománycsomagok várták őket.


Célba ért a Kárpátaljai gyűjtés!A Csepel meccsen lezárult gyűjtést követően, az összegyűlt összeget egyből eljuttattuk...

Posted by Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül on Wednesday, 23 March 2016

„Megtekintettük a most épülő magyar óvoda épületét, aminek a bebútorozására megy az összegyűlt összeg első fele, ezzel is segítve és biztosítva Técsőn és környékén a magyar jövőt, a magyar megmaradást. A Ferencváros tábora 90 családon, idős emberen, betegeken tudott segíteni az elmúlt hónapok adakozásának hála” – áll a beszámolóban.


Csepeli meccsről szóló tudósításunk videókkal, képekkel itt található.