Fizet a balesetben érintett családoknak a debreceni utazási iroda

Fotó: MTI / Vajda János

-

Az érintettek előleget kapnak, a teljes elszámolás a felelősség megállapítása után történik meg.


Kártérítési előleget fizet az M3-as autópályán történt tragédiában érintett családoknak a debreceni Grand Tours utazási iroda. A balesetben 3-an meghaltak, többtucatnyian pedig megsérültek. Az iroda szerint a baleset okainak felderítése folyamatban van, de a busz utasai szerint a baleset elkerülhetetlen volt egy az autóbusz elé előzésből visszatérő, megperdülő és a busznak csapódó autó miatt. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező sofőr megkísérelte elkerülni az ütközést, de a manővertől a busz felborult.

„Miután a balesetért való felelősség megállapítása még hosszabb időt igénylő vizsgálatot igényel, de a tragédiában érintett családok most szorulnak segítségre, a Grand Tours 2000 Kft. ügyvezetése úgy határozott, hogy felelősségének elismerése nélkül kártérítési előleget fizet az érintettek, illetve családjaik részére, amely összeg a felelősség megállapítása után kerül elszámolásra a károkozó felelősségbiztosításának terhére” – áll a közleményben. A halálos balesetet szenvedettek családjai részére 500 ezer forintot kívánnak utalni, míg a súlyosan sérült utasokat megkeresik, és „tájékozódás után nekik is segítenek”.

Az utazási iroda a Facebookon kéri az érintett utasait, illetve hozzátartozóikat, hogy jelentsék be igényeiket a Grand Tours 2000 Kft. debreceni székhelyén.