Fiola továbbra sem bevethető

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az első csoportmérkőzésen megsérült Fiola Attila pénteken sem vett részt a belgák elleni nyolcaddöntőre készülő magyar válogatott edzésén, míg Korhut Mihály külön tréningezett a többiektől.


Az élvonalból kiesett Puskás Akadémia védője az osztrákok ellen 2-0-ra megnyert találkozón szenvedett súlyos bokasérülést, és azóta egyetlen edzésen sem jelent meg.


A debreceniek bal oldali hátvédje két napja a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával a sárga lapja miatt pihentetett Kádár Tamást helyettesítette a kezdőcsapatban, végigjátszotta az utolsó csoporttalálkozót, így valószínűleg regenerációs problémák miatt volt külön a társaitól. Fiola hiányában Lang Ádám került ki a védelem jobb oldalára, az ő helyét pedig videotonos klubtársa, Juhász Roland vette át az elmúlt két összecsapáson.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.