Fiola: Ha megfogom Ronaldót, arra felkapja a világ a fejét

Fotó: AFP

-

Fiola Attila, a válogatott jobbhátvédje elárulta: egyáltalán nem bánja, hogy minden bizonnyal Cristiano Ronaldót kell fognia a portugálok elleni meccsen, inkább lehetőségként éli meg, hogy pályára léphet a világ egyik legjobbja ellen.


„Jó csoportba kerültünk, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást – kezdte az Mlsz.hu-nak Fiola. – Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptunk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős, és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították.”


Fiola szerint mindenki ellen van esélyünk


A hátvéd felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok négyet lőttek idegenben a svédeknek, Izland szerinte a legerősebb csoportból jutott simán tovább, vagyis egyik meccsre sem mehet ki esélyesként a magyar válogatott. Hozzátette, hogy a norvégok elleni pótselejtezők is megmutatták, hogy szervezett játékkal bárkit le lehet győzni, ezért szerinte igenis van esély mindhárom csapat ellen.


Ronaldo is megfogható


„Amikor megtudtam, hogy a portugálok ellen játszunk, azonnal eszembe jutott, hogy Cristiano Ronaldo legtöbbször az én oldalamon szerepel, vagyis jó eséllyel rengeteget találkozhatok vele, ha mindketten a pályán leszünk. Ő a világ egyik legjobb játékosa, ha egy védőnek sikerül jól fognia, arra az egész világ felkapja a fejét. Ebből a szempontból inkább kiugrási lehetőségként tekintek erre a kihívásra, egyáltalán nem bánom, hogy szembekerülhetek vele, sőt, alig várom, hogy bizonyíthassak ellene” – mondta Fiola Attila.