Finkelstein állítólag ingyen beszélget Orbán Viktorral

-

A miniszterelnök maga mondta, hogy néhány napja találkozott az amerikai kampányguruval, de a kormányfő sajtófőnöke és a Fidesz is tagadta, hogy formális kapcsolat lenne közöttük. A negatív kampány mestere nemrég közös céget alapított Habony Árpáddal.


Sem a Fidesz, sem a kormány nem fizet Arthur J. Finkelstein kampányguru tanácsaiért – közölte a kormánypárt és a miniszterelnök sajtófőnöke is az RTL Klub Híradójával. Havasi Bertalan szerint Orbán Viktor kormányfő egyszerűen kíváncsi Finkelstein véleményére is, ezért szoktak beszélgetni egymással, de nincs köztük semmilyen formális, hivatalos munkakapcsolat.

Orbán korábban az RTL Klub kérdésére megerősítette, hogy jól ismeri az amerikai kampányszakembert, rendszeres kapcsolatban állnak, legutóbb éppen „két napja” találkoztak. Korábban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: ő nem ismeri Finkelsteint, és nem tud róla, hogy kapcsolatban állna a kormánnyal vagy a kormánypártokkal.

Finkelstein neve az után merült fel ismét, hogy kiderült: Londonban közös céget alapított Orbán másik, állítólag szintén szerződés vagy bármilyen hivatalos kapcsolat nélkül dolgozó tanácsadójával, Habony Árpáddal, aki mostanában egy új jobboldali médiabirodalom kiépítésén fáradozik. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező Finkelsteint egyébként a szakmában úgy ismerik, mint a negatív kampány, az ellenfél lejáratásának mesterét.