Filmbe illő ékszerrablás Budapesten

-

Azért béreltek ki egy üzlethelyiséget, hogy a falat lebontva a szomszédos ékszerüzletet kirabolják. 200 millió forintnyi ékszert tulajdonítottak el.


2012-ben két férfi megbeszélte, hogy a VIII. kerületi Rákóczi úton kibérelnek egy üzlethelyiséget abból a célból, hogy – akárcsak a Süti, nem süti című Woody Allen-filmben – a szomszédos ékszerüzletet kirabolhassák. Az egyik gyanúsított egy céget is létrehozott, majd a cég nevében „étteremként” kibérelte a megbeszélt helyiséget.


A rablással végül másik három embert bíztak meg, akik 2012 december 24-27 között az ékszerüzlettel közös falat kibontották, majd a páncélszekrény hátsó falát kivágták, és abból mintegy 28 kilogramm arany ékszert tulajdonítottak el csaknem 200 millió forint értékben.

Az aranyékszereket el is adták, majd a pénzt elosztották maguk között.

A kerületi ügyészség az ügyben különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Az egyik gyanúsított egyben annak az ügynek is a gyanúsítottja, amelyben az elkövetők magukat titkosrendőröknek kiadva csaknem 180 millió forintot raboltak egy vietnami férfitól.