Filmbe illő autós üldözés Veszprém megyében

-

Egy rendőr megsérült, több rendőrautó összetört csütörtök reggeli üldözésben – írta a Veol.hu.


Csütörtök reggel a rendőrök egy autóst akartak igazoltatni a balatonfüredi benzinkútnál, de a 40-50-es éveiben járó férfi nem állt meg. A rendőrök próbálták megállítani a Balatonfüred és Veszprém közötti úton, de sokáig sikertelenül, több tíz kilométeren át üldözték. A férfi lakott területen is 140 kilométer per órával hajtott.


Veszprémben, a Balatonalmádi felé vezető úton két rendőrkocsi útzárat alkotott, ahol a férfi megállt, már egy rendőr be is hajolt a kocsiba, amikor a sofőr végül meggondolta magát, és hirtelen, a rendőrrel az ablakában továbbhajtott, áttörve az útzárat. A járőrnek, aki eközben kilógott a kocsiból, csak később sikerült kiszabadítania magát.

Az autóst végül a Veszprémet elkerülő külső körgyűrűnél három rendőrségi kocsival sikerült megállítani, amelyekben szintén anyagi kár keletkezett.

A férfit őrizetbe vették, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekményekkel gyanúsítják. Egyébként ő is megsérült, ahogy az autóba ragadt rendőr is, de mindketten csak könnyebben, kórházba egyiküket sem kellett szállítani.

A lap szerint emiatt az autós üldözés miatt történt az a baleset is, amelyben két rendőrautó és egy személygépkocsi ütközött össze Szentkirályszabadja és Veszprém között. Az egyik rendőrkocsi és a személyautó is összetört, de személyi sérülés nem történt.