Filipovics: Huszti átigazolása Tévezéhez hasonlítható

-

Filipovics Vladan játékosügynöki pályafutása egyik legjelentősebb eredményének tartja Huszti Szabolcs új kínai szerződését.


A 33 éves futballista kedden írta alá 1+1 évre szóló megállapodását a kínai Csangcsun Jatajjal. A szerződés második éve akkor lép életbe, ha a játékos a folytatás mellett dönt.


Filipovics a játékost képviselő F-Group menedzseriroda közleményében tudatta, a kínai csapat és a Husztit eddig foglalkoztató német Eintracht Frankfurt képviselői egy közös edzőtáborban vették fel a kapcsolatot, majd a tárgyalást ajánlat követte, Fredi Bobic frankfurti sportigazgató pedig nem gördített akadályt a váltás elé. Nagyon korrekt volt, azt mondta, nem fog akadékoskodni, ilyen lehetőség egyszer jön egy életben, el kell fogadni. Hasonlóan megértő volt Niko Kovac vezetőedző is, aki megköszönte Szabinak az elmúlt időszakot, és gratulált neki nyilatkozta Filipovics.


Huszti Szabolcs itt még Frankfurt-mezben


„Láttuk, hallottuk, kiket és milyen összegekért visznek Kínába mostanában. Ezért mondom azt, hogy bizonyos szempontból, a mai viszonyokat tekintve menedzseri karrierem legnagyobb sikere ez az átigazolás, amire nagyon büszke vagyok. Huszti Szabolcs kivásárlása, a sok millió eurókért szerződtetett Tévez, Ramires, Oscar vagy éppen a Juventus helyett a Tiencsin Csüancsient választó Witsel átigazolásához hasonlítható, Szabi is ebbe az elit társaságba került közel 34 évesen” – mondta.

Az 51-szeres válogatott Huszti bő egy évvel ezelőtt igazolt vissza a Bundesligába a Csangcsun Jatajtól, amely most újra leigazolta őt. A Frankfurter Neue Presse információi szerint Huszti a korábbi éves fizetésének a háromszorosát, 3,3 millió eurót (1 milliárd forintot) keresheti Kínában.