Figyelő: Lagzi Lajcsi nem lebukott, hanem feldobták

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A Lagzi Lajcsi, polgári nevén Galambos Lajos lakóparkja elleni vizsgálatot nem a közüzemi szolgáltatók kezdeményezték. A Figyelő szerint valójában a lakóparkot építő kivitelező mártotta be a mulatós zenészt a rendőrségen.


A GDF Suez gázszolgáltató az 58 lakásos lakópark 42 lakását vizsgálta meg, és ezek közül 14 esetben talált „szabálytalan vételezésre utaló nyomot”. A vizsgálatot a rendőrség rendelte el egy már megkezdett nyomozás keretében.


A Lagzi Lajcsi tulajdonában álló, 2008-ban átadott Boglárka apartmanház nevű lakóparkot vélhetően már az építése során úgy alakították ki, hogy lopni lehessen az áramot és a gázt, így a kivitelező is tisztában lehetett a részletekkel. A Figyelő szerint a szakember lehetett az, aki feldobta Galambost a rendőrségnél, ugyanakkor kivitelezőként ő is büntethető lenne az ügyben.

A lap úgy véli, Lagzi Lajcsi feltehetően évekig lefizette a szolgáltatók ellenőreit, az E.On pedig valóban elbocsátotta két munkavállalóját miután kiderítették róluk, hogy súlyosan megszegték a belső szabályzatot.