FIFA-elnök lenne Zico

-

Jelöltetni szeretné magát a FIFA elnöki posztjára, jelentette be a korábbi brazil futballsztár egy sajtótájékoztatón. Zico csak akkor lát esélyt a győzelemre, ha változtatnak a szabályokon.


A 62 éves Zico már közvetlenül a jelenlegi FIFA-elnök, Joseph Blatter múlt keddi lemondása után jelezte, hogy gondolkodik a jelölés lehetőségén, szerdai, Rio de Janieróban tartott sajtótájékoztatóján pedig be is jelentette döntését.

Azt ugyanakkor hozzátette, ahhoz, hogy sikerrel járhasson, változtatni kell a jelenlegi szabályokon, a mostaniak mellett ugyanis nem lát esélyt a győzelmére. A FIFA előírásai szerint már a jelöléshez szükség van öt tagszövetség ajánlására, amivel ő nem rendelkezik.

Zico arról is beszélt, hogy szerinte a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) jelenlegi elnöke, Marco Polo Del Nero tudott azokról a korrupciós ügyekről, melyek miatt elődjét, Jose Maria Marint két hete Zürichben, a FIFA kongresszusát megelőzően letartóztatták. "Ez a két ember együtt dolgozott a brazil szövetségben azokban az időkben, amikor a korrupciós ügyek zajlottak" - mondta Zico. - "Nem hiszem, hogy az ő barátságuk Marin letartóztatásakor megszakadt volna." Del Nero az üggyel kapcsolatban kedden jelent meg a brazil országgyűlés egyik bizottsága előtt, és ott kijelentette: nem gondol a lemondásra, mert őt senki nem vádolja semmivel. Egyes sajtóhírek szerint ugyanakkor ő és Ricardo Teixeira korábbi CBF-elnök is központi figurája a pénzmosás és korrupció miatt jelenleg is zajló amerikai nyomozásnak.

Zicón kívül egyelőre csak Ali bin al-Husszein jordániai herceg jelezte hivatalosan, hogy pályázik Blatter posztjára. A herceg indult a legutóbbi elnökválasztáson, de az első forduló után visszalépett.


#EquipeZicoConfira os principais trechos da coletiva concedida por Zico nesta quarta-feira.http://ziconarede.com.br/portal/znr/newz.php?pa=3015&md=

Posted by Zico - Arthur Antunes Coimbra on 2015. június 10.