Fideszes házi verseny volt a bicskei iskolafelújításnál

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A fideszes vezetésű bicskei önkormányzat nyílt közbeszerzés nélkül két cégtől kért be ajánlatot a 150 millió forintos iskolafelújítási munkára. A Várkert bazár felújítója és Mészáros Lőrinc cége közül végül az utóbbi lett a befutó.


A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. nyerte el két bicskei általános iskola energetikai korszerűsítésére kiírt tendert. A társaság a munkát 149 886 238 forintért végzi el. Mivel az összeg nem éri el a 150 millió forintot, így hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással választották ki a győztes céget.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a fideszes vezetésű bicskei önkormányzat a pályázatra meghívta a West Hungária Bau Kft. is. A cég az ország egyik legjelentősebb építőipari vállalkozójának számító Paár Attila érdekeltségébe tartozik. A társaság újította fel többek között a Várkert bazárt, néhány hónapja pedig megvásárolta a kormányfő vejétől, Tiborcz Istvántól a közvilágítási korszerűsítésekkel foglalkozó Elios Zrt.-t.