Fidesz: Soros példátlan támadást indított Magyarország ellen

Fotó: AFP / ERIC PIERMONT

-

Hidhvéghi Balázs szerint az uniós költségvetési tárgyalásokon is nyomást akarnak gyakorolni az országra.


Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója azt mondta: Soros György maga és képviselője is beszélt arról, hogy ellenkampányt indítanak a nemzeti konzultáció miatt. "Teljesen egyértelmű, hogy nyíltan befolyásolni akarják a magyarországi választások kimenetelét annak érdekében, hogy elmozdítsák az Orbán-kormányt és egy bevándorláspárti ellenzéki kormányt ültessenek a helyére" – mondta.

Hidvéghi szerint óriási erők és pénzek mozdulnak most meg Magyarország ellen, és minden erőre szükség lesz ahhoz, hogy "ellent tudjunk állni ennek a nyomásnak és meg tudjuk védeni az országot".

Soros nemrégiben 18 milliárd dollárt, azaz 4700 milliárd forintot utalt át alapítványi hálózatának annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudja "átverni akaratát" és érje el céljait – mondta. A kommunikációs igazgató szerint ebből fogja finanszírozni Soros a Magyarország lejáratásáról szóló kampányát.

Szerinte az is kiderült, hogy az üzletember már a 2014-es EP-választási kampányba is beszállt 6 millió dollárral, és ennek harmadát, kétmillió dollárt a magyar választás befolyásolására használta. Hidvéghi szerint a mostani Magyarország elleni kampányban Soros beveti hálózata összes szereplőjét: az ügynökszervezeteit, az alapítványait, a brüsszeli Soros-szövetségeseket. Magyarország ellen hangolja "a zsebében lévő" európai és magyarországi parlamenti képviselőket is, akik "kórusban támadják" a magyar bevándorláspolitikát, a határvédelmet és a nemzeti konzultációt.

Az EP egyik bizottságában Magyarország elleni jelentés készül, ez "a Soros-jelentés" – mondta. December 7-én meghallgatást szerveznek Magyarországról, ahol nyilvánvalóan jelen lesznek a Soros által pénzelt szervezetek képviselői, hogy Magyarországot kórusban támadják.

Hidvéghi azt mondta: Soros Magyarországra uszítja "az általa kitömött" külföldi és magyarországi médiumokat, és a hírek szerint magyarországi ügyvédjeit is magához rendelte már, hogy egyeztessék a következő lépéseket.

A fideszes kommunikációs igazgató azt mondta, a "Magyarország elleni forgatókönyv" része az is, hogy befolyásolni akarják a hamarosan meginduló uniós költségvetési tárgyalásokat annak érdekében, hogy ezáltal is nyomást gyakoroljanak az országra, változtasson bevándorláspolitikáján. Arról is érkeznek hírek, hogy november 30-án New Yorkban egy Magyarországot lejárató meghallgatás lesz, ahol "a Soros-egyetem" mellett a nemzeti konzultációról is szó lesz.

Hidvéghi szerint a példátlan külső támadás ellen csak összefogással lehet védekezni. Minél többen mondanak véleményt a Soros-tervről és bevándorlásról, annál erősebb lesz Magyarország az előtte álló politikai küzdelemben. Megköszönte azoknak, akik már kitöltötték a nemzeti konzultációs kérdőívet, és azt kérte, hogy a konzultáció lezárultáig lévő egy hétben minél többen mondjanak véleményt a Soros-tervről.


"Werber aktivizálta magát"

Szél Bernadett és Hadházy Ákos LMP-s politikusok betekinthettek a nemzeti konzultáció kérdőíveinek feldolgozásába és úgy látták, nem érkezhetett annyi kérdőív vissza, mint amennyi mondanak. Hidvéghi azt mondta, úgy tűnik, "Ron Werber ismét aktivizálta magát", és a két LMP-s azt mondta el, amit a kampánytanácsadó leírt nekik. Szerinte az LMP nemcsak azokba az emberekbe rúgott bele, akik feldolgozzák az íveket, hanem abba a most már közel 2 millió emberbe is, aki részt vett a konzultációban. Annyiban ez nem meglepő, hogy az LMP támogatja a Soros-terv végrehajtását, EP-képviselőjük minden, a bevándorlást elősegítő javaslatot megszavazott Brüsszelben. A kommunikációs igazgató szerint az íveket a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli, amely a törvényi előírásoknak megfelelően jár el. Az LMP azzal próbálkozik, hogy hiteltelenítse a nemzeti konzultációt – mondta.


Kérdezték a sajtóhírről is, amely szerint Matolcsy György újra nemzetgazdasági miniszter lenne, ha 2019-ben lejár jegybankelnöki mandátuma, a nemzeti bank élén pedig Rogán Antal követné. Hidvéghi azt mondta: a Fideszben munkát osztanak és nem pozíciókat, főleg nem előre. Semmi ilyen nincs napirenden – mondta.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc feleségének és az Altus vezetőjének a Czeglédy-ügyben történt tanúkénti meghallgatásáról azt mondta, mindenképpen tisztázni kell, miért pénzelte a Gyurcsány-féle cég Czeglédy vállalkozását, hova kerültek ezek a pénzek. Szerinte nagyon úgy tűnik, hogy Czeglédy stróman volt, és egyre több jel utal arra, hogy az MSZP és a DK illegális pártfinanszírozásáról lehet szó.

Hidvéghi nem tud olyan előterjesztésről, hogy még idén pluszjuttatást kapnának az egészségügyi dolgozók.

A Jobbik és a baloldal közeledését firtató kérdésre a fideszes kommunikációs igazgató azt mondta, reménytelen helyzetben lévő politikai erők kétségbeesett akciójáról van szó.