Fidesz–MSZP-csörte az oktatásról és Erdoğanról

Fotó: AltoPress / FrÈdÈric Cirou

-

A kormány pótolja azt a pénzt, amit a szocialisták kivontak az oktatásból. Az MSZP hibának nevezi az oktatás államosítását, és azt kérdezik, még mindig példaképe-e a kormánynak az Erdoğan-rezsim.


A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap.

A Fidesz Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP fővárosi elnökének az iskolák államosítását óriási hibának nevező aznapi sajtótájékoztatójára reagálva közölte, hogy a baloldal az iskolák fenntartását az önkormányzatokra hárította, de az oktatásra szánt pénzeket folyamatosan csökkentette, ezzel eladósította és csaknem csődbe vitte a településeket. Az oktatásra fordított költségvetési támogatás jövőre 455 milliárd forinttal lesz több, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.

Az MSZP pedig közleményben kérdi, hogy vajon még mindig kiemelkedő politikai vezetőnek, példaképnek tartja-e Orbán Viktor Recep Tayyip Erdoğant, akiről még akkor nyilatkozott pozitívan, amikor Erdoğan még miniszterelnökként látogatott Budapestre.