Fidesz: megfelelő a menekültek ellátása

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: Magyarországon a bevándorlók ellátásával nincs probléma. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa nem így tapasztalta.


A Fidesz szerint rosszindulatúak és hamisak azok az állítások, amelyek szerint Magyarországon nem megfelelő színvonalú a migránsok ellátása.

A nagyobbik kormánypárt ezzel Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusának állításaira reagált. Szelényi Zsuzsanna szerint ugyanis rendkívül problémás a menekültek ellátása, a kormány nem tudja biztosítani számukra az emberséges körülményeket és garantálni a biztonságukat.

A Fidesz válaszul közleményében azt írta: Magyarországon a bevándorlók ellátásával nincs probléma. Aki törvénytisztelő módon bemegy a számára kijelölt befogadóállomásra, az teljes ellátást kap: élelmet, szállást, orvosi segítséget. Aki azonban megtagadja az együttműködést a magyar hatóságokkal, nem hajlandó bemenni a kijelölt létesítménybe, nem hajlandó regisztrációnak alávetni magát, arról a magyar állam nem tud gondoskodni.