Fidesz: Kiskorú veszélyeztetésért lehetne eljárni a menekültek ellen

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Németh Szilárd, a menekültekről szóló parlamenti vita fideszes vezérszónoka beszélt erről a Parlamentben. A magát gyerekkel együtt a sínekre vető és a gyerekeikkel demonstráló migránsokról jutott ez eszébe.


Péntek délután is tart a parlamentben annak a 13 jogszabálytervezetből álló törvénycsomagnak a vitája, amivel a Fidesz szándékai szerint a menekültkrízist kezelheti majd a kormány. (Itt olvashat erről bővebben) Az érdeklődés gyér, csak a jobbikos képviselők ülnek bent nagyobb számban, a többi frakcióból alig lézeng valaki a teremben. A Fidesz egyik vezérszónoka Németh Szilárd.


A képviselő egyik felszólalásában arról beszélt: előző nap nézte a tévében a bicskei vasútállomáson történteket, látta az elhíresült fotót a feleségét és gyerekét a sínen magához szorító férfiról, és megkereste a teljes videót is.Németh Szilárd szerint a feleségét és a gyereket a sínekre rántó apa mindkét családtagját veszélyeztette, és ezért akár eljárást is lehetne indítani ellene, többek között kiskorú veszélyeztetéséért, „de ilyenkor a jogvédők nem lépnek fel”. A fideszes képviselő ezután arról is beszélt, szerinte a Keleti pályaudvaron gyermekeikkel demonstráló, azokat magasba emelő szülők ellen is eljárást lehetne indítani kiskorú veszélyeztetése miatt.