Fidesz: az LMP jelöljön mást Szél helyett

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A nemzetbiztonsági bizottság addig nem tárgyal az ún. Soros-tervről, amíg Szél a testület tagja.


A Fidesz azt javasolja, az LMP Szél Bernadett helyett mást jelöljön a parlament nemzetbiztonsági bizottságába. "Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre" – írta közleményében a párt.

"Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást" – áll a közleményben.

A párt szerint "ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba".

"Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennálltáig nem támogatja.

Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel" – írta közleményében a Fidesz.

Hétfőn Németh azt mondta: a Fidesz szerint Szél Soros érdekeit szolgálja, ezért nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely az ún. Soros-tervvel foglalkozna.

Németh szerint az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a Soros-tervet támogatták, "folyamatos fúrásban voltak". Aki pedig a "Soros-tervet" támogatja, aki a "Soros-birodalom" érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a "Soros-terv" megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen.