Fidesz: a Stop Soros újabb védvonal

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Szó sem lehet a Stop Soros törvénycsomag visszavonásáról – mondta az államtitkár. A Fidesz szerint komoly a brüsszeli fenyegetés.


Szó sem lehet a Stop Soros törvénycsomag visszavonásáról – mondta Tuzson Bence. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az előterjesztés bírálataira reagált. A migrációt meg kell állítani, és meg kell fékezni azon szervezeteket, amelyek támogatják vagy szervezik azt – mondta Tuzson. Az államtitkár szerint tipikusan Soros György által finanszírozott szervezetek akarják visszavonatni az előterjesztést, a többi között a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, a Transparency International vagy a Magyar Helsinki Bizottság.

Tuzson azt mondta a társadalmi vitában több mint hatszáz érdemi véleményt kapott a kabinet, többségük támogatja a csomagot vagy még szigorítana is azon. Az észrevételekben a többi közt a 25 százalékos határvédelmi illeték megemelését, a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezik, vagy azt, hogy az érintett szervezetek csak magyar bankoknál vezethessék számlájukat.


Újabb védelem

A Stop Soros törvénycsomag elfogadásával Magyarország újabb védvonalat húz – mondta Puskás Imre. A Fidesz szóvivője szerint minden akadályt le kell tenni a bevándorlást támogatók és az azt finanszírozók elé. A határzár felépítése és a jogi határzár elfogadása mellett a Stop Soros újabb védelmet jelent annak megakadályozására, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon – mondta.

A belga miniszterelnök kijelentése, Soros újabb látogatásai Brüsszelben, az ENSZ migrációs csomagja és Brüsszel újabb támadásai Magyarország ellen jól jelzik, hogy nagyon komoly a fenyegetés arra, hogy a Soros-tervet mindenáron keresztül akarják vinni a brüsszeli döntéshozatalon – mondta Puskás, aki szerint kötelező kvótákkal akarják széttelepíteni a migránsokat Európában.

Ennek megakadályozása a Stop Soros célja – mondta a szóvivő. Szerinte regisztrációra, határvédelmi illeték fizetésére és teljes átláthatóságra szeretnék kényszeríteni a bevándorlást támogató és finanszírozó szervezeteket.