Fiatalított Benedek a férfi pólós csapaton

-

A nyári világversenyek eredményén már az olimpiai részvétel múlik.


Benedek Tibor irányításával teljes kerettel kezdte meg a közvetlen felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott a nyári világversenyekre. A nyitott ötvenes Széchy medencében a sajtó számára nyilvános edzés keretében foglalkoztatta tizennyolc jelöltjét a szövetségi kapitány, aki már e hét végén fajsúlyos ellenfelekkel szemben mérheti fel, hol tartanak a munkában: péntektől vasárnapig ugyanis római tornán vesz részt a nemzeti együttes Olaszország, Horvátország és az Egyesült Államok válogatottjának társaságában.

Utána - június 23. és 28. között - következik a világliga nyolccsapatos szuperdöntője szintén Olaszországban, Bergamóban, majd július végén rajtol a kazanyi vizes világbajnokság, ahol címvédőként indul a magyar válogatott. Amelyből ezúttal hiányzik két vb-aranyérmes, Szivós Márton és Decker Ádám, helyet kapott benne ugyanakkor - már a riói olimpiai csapatkeresés jegyében - több fiatal is.

"Alapvető elvárás ezen a két nagy tornán az olimpiai kvalifikáció, mert ez azt jelentené, hogy biztosan szereztünk egy érmet - vázolta a lényeget Benedek Tibor az MTI érdeklődésére. - Hiszen az első hely a világligában, és az első két hely a vb-n riói kvótát ér. Ha ez megvan, már nem szerepeltünk rosszul..."

Hasonlóképpen fogalmazott a gárda egyik legfiatalabb világbajnoka, Bátori Bence is, amikor a célokról beszélt: „Először is szeretnék az utazó csapat biztos tagja lenni, aztán pedig érmet nyerni, méghozzá aranyat mindkét világversenyen!"

A 18-as keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok