Festékszóróval pingálták ki Cecil gyilkosának nyaralóját

-

Ismeretlenek festékszóróval az „oroszlángyilkos” szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki nemrégiben megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt.


A feliratot a Walter Palmer – 2013-ban 1,1 millió dollárért megvásárolt – Marco Island-i házának garázsajtajára festették fel. A tettesek egyelőre ismeretlenek, az ügyben a helyi rendőrség vizsgálatot indított.


A Global Investigative Group, ingatlanok védelmére szakosodott magáncég, vezetője szerint az elkövetők emellett pácolt sertéskörmöt is szétszórtak Palmer garázsfeljáróján. Ezt az értesülést hivatalosan azonban eddig nem erősítették meg.

A fogorvos floridai nyaralójában jelenleg senki sem lakik. Az épületet biztonsági kamerákkal szerelték fel.


Az 55 éves fogorvos vélhetően nem nagyon lepődött meg a vandalizmuson, mivel a közösségi médián keresztül már több fenyegetést is kapott. A minneapolisi külvárosi rendelője előtt tüntetéseket is tartottak, és egy online petíció is a Fehér Ház előtt van már, amelyben arra kérik az amerikai kormányt, hogy adják ki Palmert a zimbabwei hatóságoknak.


A vadász sajnálkozását fejezte ki Cecil elejtése miatt, ugyanakkor az állította, hogy a zimbabwei oroszlánvadászata törvényes volt. A helyi hatóságok azt állítják, hogy Palmer kicsalogatta a 13 éves oroszlánt a védett területre, utána nyílpuskával, majd géppisztollyal is belelőtt az állatba. Az oroszlánt állítólag megnyúzta.