Feröeri vagy walesi ellenfelet kap a Videoton

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

A feröeri B36 Tórshavn vagy a walesi New Saints csapatával találkozik a magyar bajnok Videoton FC a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.


Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában hétfőn rendezett sorsoláson eldőlt az is, hogy Bernard Casoni vezetőedző együttese idegenben kezd. Az első mérkőzésre július 14-én vagy 15-én, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor.


Az UEFA földrajzi szempontok alapján három csoportra osztotta a csapatokat. A székesfehérváriak kiemeltként a grúz Dila Gori, a szlovák Trencin, a moldovai Milsami Orhei vagy a luxemburgi Fola Esch gárdáját kaphatták ellenfélnek, továbbá a selejtező első fordulójának négy párharcából kettőnek a győztese is a lehetséges riválisok között volt. Végül az első kvalifikációs körben sorra kerülő B36 Tórshavn–The New Saints párharc győztesét húzták ki a Videoton mellé, így a magyar csapat pontos ellenfele csak július 7-én vagy 8-án derül ki. A Videoton még sosem találkozott nemzetközi kupasorozatban walesi, illetve feröeri együttessel.

A Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid személyében három magyar játékost foglalkoztató lengyel bajnok Lech Poznan a bosnyák FK Sarajevót kapta ellenfélül.