Férje ölhette meg a híres zongoraművésznőt

Forrás: nataliastrelchenko.com

-

Natalia Strelchenko orosz származású norvég zongoraművész férjét gyanúsítják a világhírű zenész meggyilkolásával.


Natalia Strelle Strelchenkóra vasárnap kora reggel találtak rá a család manchesteri otthonában. A rendőrséghez és a mentősökhöz helyi idő szerint 12 óra 45 perckor érkezett bejelentés egy nő bántalmazásáról. A Strelchenko helyszíni újraélesztésére irányuló erőfeszítések ellenére a 38 éves édesanya nem sokkal később meghalt.


Az áldozat 48 éves férjét, John Martin nagybőgőművészt, aki Strelchenko menedzsereként is tevékenykedett, őrizetbe vették felesége meggyilkolásának gyanújával. A Newton Heath-i családi otthont lezárták. A vizsgálatok szerint a zenész halálát számos fej- és nyaksérülés okozta.

Az Oroszországban született Strelchenkót kivételes tehetségként tartották számon. Tizenkét évesen adta első koncertjét a Szentpétervári Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Tanulmányait Szentpéterváron és Oslóban végezte. Fellépett egyebek között a londoni Wigmore Hallban, a New York-i Carnegie Hallban és a berlini Francia Székesegyházban.

A szomszédok szerint Strelchenko és családja nem tartózkodott gyakran otthon, mivel rendszeresen koncerteztek - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.