Ferguson tapasztalt kollégájában látja a megoldást

Fotó: Getty Images / Clive Mason

-

Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi sikeredzője szerint a hazai szakemberek közül Sam Allardyce a legalkalmasabb az angol válogatott irányítására.


A szigetországi futballszövetség (FA) háromtagú testületet állított fel azért, hogy kiválassza Roy Hodgson utódját, aki azután mondott le, hogy az angolok kikaptak Izlandtól az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.


A brit média az angol U21-es szakvezető Gareth Southgate mellett a Bournemouth-t irányító Eddie Howe-ot, a Hull Citynél dolgozó Steve Bruce-t és a korábbi szövetségi kapitány Glenn Hoddle-t nevezte meg lehetséges utódként.

„Sam Allardyce a legjobb angol jelölt, ez nyilvánvaló, mert nagyon sok tapasztalatot gyűjtött a Premier League-ben" – nyilatkozta a 74 éves Ferguson, aki hozzátette, a hazai bajnokságnak és kupaprogramnak jelentős szerepe volt abban, hogy az angol válogatott nem jutott tovább a nyolcaddöntőből. „Lehetetlen, hogy ezek a játékosok egy ilyen szezon után komoly eredményt érjenek el egy világversenyen" – mondta Ferguson, és példának hozta fel Németországot, ahol december és január között van lehetőségük a pihenésre a játékosoknak.