Férfiak flörtöltek egymással, és ez remek

Forrás: Vs.hu

-

Többnyire nem bír semmilyen hírértékkel, ha férfiak egymással beszélgetnek. Még az sem, ha flörtölnek. Egy kaliforniai programozó viszont megoldotta, hogy mindez a Tinder társkeresőn történjen, és mindkét fél azt higgye, hogy egy nővel beszél. Így már ér pontot.


A Verge által Patricknak nevezett programozó több csalifiókot hozott létre a mobilos társkeresőn. Az egyikhez Boxxynak, az internet egyik korai sztárjának a képét használta fel, a másikhoz egy barátjától kért fotót. Azokat a felhasználókat pedig, akik csetelni kezdtek a két fiókkal, egyszerűen összekötötte.

A programot azért írta meg Patrick, aki maga is Tinderen ismerte meg mostani barátnőjét, mert több nőismerőse panaszkodott arra, milyen üzeneteket kapnak férfiaktól. Ezekről a Verge cikk alján található hackgalériában könnyen képet alkothat: menőnek szánt, többnyire kínos próbálkozásokat gyűjtöttek össze.

„Az volt az eredeti ötlet, hogy vágjuk a képébe azoknak [akik így üzengetnek], és nézzük meg, mit szólnak hozzá.” Eredetileg csak a Twitterre akarta kiküldeni egy robottal a barátai által kapott első ismerkedős mondatokat, ám ahogy megnézte a Tinder nyújtotta lehetőségeket, látta, hogy az ennél több lehetőséget kínál. „A Tinder meglepően egyszerűvé teszi, hogy robotokat engedj be a rendszerébe” – mondta Patrick a Verge-nek.A programozó néhány lépést tett csak a megtréfált felhasználók védelmére: elrejtette a telefonszámokat, és közbelépett, mielőtt randit beszéltek volna meg. Ambivalensek az érzései a hackkel kapcsolatban: „figyelmen kívül hagyják a jeleket, az összes furcsa dolgot”. A hacker nem biztos abban, hogy nem érdemelnének meg egy valódi találkozót is azok, akik ennyire gyorsan randit akarnak.


Csak férfi? Örüljenek, hogy nem mesterséges intelligencia!

A Tinder hackelgetése nem újdonság. Az austini SXSW művészeti és internetes fesztivál alatt az Ex Machina sci-fi thrillert reklámozták a közösségi oldalon. A hirdetés kedvéért létrehozott fiókkal egészen hosszan lehetett csevegni, mielőtt lebuktatta volna magát, hogy ő csak egy beszélgetőprogram, amely egy mesterséges intelligenciáról szóló filmet hirdet.A fentinél kevésbé végiggondolt Tinder-trollkodásoknak pedig se szeri, se száma. Még magát hivatalosnak mondó trollközösség is működik a Twitteren.