Feol.hu: Kisfiúkat molesztált egy tanár Abán

-

A Fejér megyei portál információi szerint a település egyik pedagógusa régóta molesztálta a 12-14 éves fiúkat.


A VS.hu megkereste az iskolát, ahol az igazgatónő a Klikhez irányított. Az intézményfenntartónál kérdésünkre elmondták, hogy 2016. február 23-án a Perkátai Hunyadi János Általános Iskola és AMI vezetője értesítette a Klik Dunaújvárosi Tankerületének igazgatóját, hogy több szülő bejelentést tett az intézmény egyik angoltanára ellen.

A szülői bejelentéshez az iskola abai tagintézményének vezetője a kötelezettségszegés gyanúját megalapozó bizonyítékot is mellékelt a Klik Dunaújvárosi Tankerületének igazgatója részére. A tankerületi igazgató a pedagógust azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. Az ügyben rendőrségi vizsgálat folyik.

Az érintett tagintézményben a pedagógiai munka zavartalanul biztosított - tette hozzá az intézményfenntartó.

A Feol az egyik érintett gyerek szüleitől azt tudta meg, hogy az érintett általános iskolában tavaly ősszel már volt egy hasonló ügy, amikor a WC-ben „úgynevezett csicskáztatás során idősebb fiúk fajtalankodtak a kisebbekkel”. Abból akkor nem lett ügy – írja a feol.hu.

A mostani esetben az egyik molesztált fiú szülei feljelentést tettek a rendőrségen és bejelentést a Kliknél, valamint a gyermekvédelmi felelősnél. A lapnak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon azt mondták, hogy személyi szabadság megsértése, míg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szeméremsértés vétségének elkövetésének gyanúja miatt nyomoz.