Fényképezést színlelt: itt a videó a bangkoki robbantóról

Fotó: MTI/EPA / Diego Azubel

-

Egy sárga pólót és hátizsákot viselő fiatal férfit tart a bangkoki pokolgépes merénylet elkövetőjének a thaiföldi rendőrség - közölte Pravut Thavornsziri rendőrkapitány kedden. A férfiról két felvételt is közzétettek a világhálón.


A videók tanúsága szerint a sárga pólót és szemüveget viselő fiatalember leült a robbantás helyszíne mellett, majd a hátizsákját hátrahagyva, fényképezést mímelve továbbment. A robbanás ezután következett be. A rendőrkapitány - aki maga is több képet megosztott a világhálón a sárga pólós fiatalról - közölte, hogy a felvételeken látható férfi „nemcsak a gyanúsított, hanem maga az elkövető".


A pokolgépes merényletet hétfőn este a thaiföldi főváros egyik legforgalmasabb csomópontjánál, egy híres hindu szentély közelében követték el. A detonáció halálos áldozatainak számáról - fél nap elteltével - még mindig ellentmondásosak a hírek: a rendőrség szerint 16-an, a helyi sajtó tudomása alapján 27-en vesztették életüket, köztük négy külföldi. A támadásnak több mint 120 sebesültje van.