Fenyegetik a családját, ezért feljelent a Kun-Mediátor résztulajdonosa

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Kemecsi László kisebbségi tulajdonos szerint neki semmi köze semmihez, alkalmazottként csak utazásszervezéssel foglalkozott, mégis fenyegetések érik a családját.


„A magam és Dobrai Sándorné hozzátartozói képviseletében nyilatkozom, hogy a Kun-Mediátor Kft. pénzügyi befektetéseiben sem jómagam, sem a többi hozzátartozó semmilyen módon nem vett részt az ezzel kapcsolatos pénzügyi és befektetési ügyleteket kizárólag Dobrai Sándorné végezte és azokban mi teljesen érintetlenek vagyunk" - ezt írta az MTI-hez eljuttatott fizetett közleményében Kemecsi László, a csődbe jutott karcagi cég kisebbségi tulajdonosa.

Kemecsi szerint a befektetések és a befizetett összegek hollétéről semmilyen információjuk nincs és azokból „soha semmilyen módon nem vettünk el és nem részesültünk„, ő csak alkalmazott volt, és utazásszervezéssel foglalkozott. A többségi tulajdonos, ismeretlen helyen tartózkodó, a rendőrség által körözött Dobrai Sándorné hollétéről sem tud semmit. „Az ügy minden károsultját őszintén sajnáljuk és a történt cselekményektől teljes körűen elhatárolódunk" - írta.


A cég többségi tulajdonosát a rendőrség keresi


Kemecsi szerint nem igazak a hírek, hogy a rendőrség elől menekültek volna, mivel „a hírek megjelenését követően Dobrai Sándorné hozzátartozói haladéktalanul jelentkeztek a rendőrségen én pedig egy külföldi utazásomat megszakítva haladéktalanul hazajöttem". A rendőrségen mindnyájan részletes tanúvallomást tettek, azok is, akik ezt közeli hozzátartozói minőségük miatt megtagadhatták volna és minden nyomozati cselekménynél teljes körűen együttműködnek a hatóságokkal és feltártak minden olyan információt, aminek birtokában voltak. „Az üggyel kapcsolatban folyó büntető eljárásban mindnyájan tanúk vagyunk és egyikőnk sem gyanúsítottja az ügynek. Tudomásunk szerint a cég politikailag neutrálisan működött, nem kötődött egyetlen párthoz sem és semmilyen módon nem tett különbséget az ügyfelei között."

Ezután úgy fogalmaz, „személyes véleményünk szerint megalapozatlanok a sajtóban tényként közölt azon információk, hogy Dobrai Sándorné csalási, vagy sikkasztási szándékkal vette volna át a betétesek pénzeit. Valószínűtlennek tartjuk, hogy Dobrai Sándorné előre eltervezte volna ezeket az eseményeket, mert ennek semmi jelét nem tapasztaltuk és a korábbi évek során semmilyen panasz nem volt a kifizetésekkel kapcsolatban".

Az általuk ismert információk szerint Dobrai Sándorné egy közelmúltban történt külföldi utazása kapcsán kezdtek el „olyan valótlan információkon alapuló rémhíreket terjeszteni egyes személyek, amelyek a befizetett pénzek tömeges kivételéhez vezettek az akkori feszült és más befektetési botrányok miatt bizalmatlan légkörben. Tudomásunk szerint a lejárat előtti kivételek, a rossz árfolyam miatti veszteség és a hozamokkal növelt összegek tömeges kifizetése hatalmas károkat okozott és feltehetően ez vezetett a rendszer összeomlásához".

A fentiek ellenére családjukat, illetve gyermekeiket a közelmúltban több súlyos fenyegetés is érte, amiért feljelentést fognak tenni a rendőrségen. „Személyes érintettség hiányában nem kívánunk a jövőben további nyilatkozatokat tenni az üggyel kapcsolatban" - zárul a nyilatkozat.