Felvásárolták a második legértékesebb magyar startupot

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Délelőtt még csak pletyka volt, hogy az IBM 130 millió dollárért megvenné a Budapesten fejlesztett, amerikai irodával is rendelkező Ustreamet. Estére az IBM bejelentette az üzletet, az árat viszont nem erősítette meg.


A felvásárlás részleteit nem hozta nyilvánosságra az IBM: sem az árról, sem az esetleges bónuszokról nem nyilatkozott. A videostreaming cég az IBM három korábban felvásárolt szolgáltatásával – a ClearLeap videómenedzsment-eszközzel, az Aspera nevű, nagy fájlok másolására használható szolgáltatással és a Cleversafe nevű videótároló megoldással – együtt egy Cloud Services nevű egységgé fog összeállni.Mennyit ér egy jól menő startup?

A Ustream 60,3 millió dollárnyi kockázatitőke-befektetést vont be összesen öt körben. A legutolsó tőkebevonási köre azonban 2011-ben volt. 2015 tavaszán ugyan felröppent a hír, hogy újra befektetőket keres az addigra nyereségessé vált cég. Fehér Gyula, a Ustream vezetője már akkor is azt nyilatkozta a magyar Forbes magazinnak, hogy jó eséllyel az exit, a cég eladása előtti utolsó kört csinálják végig.


A Ustreamet tavaly 150 millió dollárra értékelte a World Startup Report,ezzel a második legértékesebb magyar startup volt.