Felvállalta homoszexualitását egy politikus a jeruzsálemi késelés után

Fotó: MTI/EPA / Atef Szafadi

-

Az izraeli politikus az ellenzéket vezető balközép pártkoalíció tagja. Jeruzsálemben egy ultraortodox férfi hat embert sebesített meg.


Nyíltan felvállalta homoszexualitását egy izraeli politikus, miután az előző napi jeruzsálemi melegfelvonuláson egy ultraortodox izraeli férfi késsel támadt a résztvevőkre, és hat embert megsebesített.

Itzik Smuli, az ellenzéket vezető balközép Cionista Tábor nevű pártkoalíció politikusa a Jediót Ahronót című újság pénteki számának mellékletében azt írta: „Nem hallgathatunk tovább, mivel a kést a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LGBT) egész közösségének szegezték. Az én közösségemnek.” A politikus szerint az izraeli társadalom lassan elveszíti a szolidaritásra való képességét az olyan emberek iránt, akik mások, mint a többség.

A helyi média értesülései szerint a merénylő késekkel a kezében rohant a tömegbe, és válogatás nélkül szurkálni kezdte az embereket. A rendőrség elfogta és letartóztatta a tettest. A hatóságok később előállítottak egy másik férfit is, aki közösségi oldalakon dicsérte a késelő tettét.

Csütörtök este az ország mindkét vezető rabbija felemelte szavát az erőszak ellen.

A mintegy ötezres jeruzsálemi melegfelvonulás szervezői a történtek ellenére úgy döntöttek, tovább folytatják a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen fellépő rendezvényt. A támadás után szolidaritásuk jeleként több ezren csatlakoztak a menethez olyanok is, akik eredetileg nem tervezték a részvételt.