Feltűnően olcsón szabadult meg egy gépkocsijától a Főtáv

Forrás: Flickr

-

A Főtáv Zrt. 44 autót adott el a tavalyi évben, mindegyik jármű a Rácz Kelet-Pest Kft.-nél landolt. Van olyan Ford Transit, amiért potom negyvenezret kért el a szolgáltató – írja a Borsonline.


Egy 13 éves Ford Transit kisteherautót a Bors birtokába került szerződés szerint a Rácz Kelet-Pest Kft. nevű autókereskedő nettó 39 370 forintért vásárolt meg tavaly a fővárosi távhőszolgáltatótól, a Főtáv Zrt.-től. Ezt az autót némi kipofozás után most egy netes hirdetésben kínálja a kereskedőcég, a vételi árnak nagyjából a harminchétszereséért, azaz 1 490 000 forint plusz áfáért.


A lap szerint tavaly összesen 44 haszongépjárművet adott el a szolgáltató Rácz Kelet-Pest Kft.-nek negyven- és hétszázezer forint közötti árakon. A VS birtokába is került egy ilyen adásvételi szerződés, azon a Főtáv nettó 118 ezer 110 forintért ad el egy másik Ford Transitot.A távhő szolgáltató azzal magyarázta az árszabást a Borsonline-nak, hogy a 44 autót csomagáron értékesítették, a szerződéseken nem szerepeltek az egyedi árak. Az egyes járművek árait pedig technikai felméréssel határozták meg. A válasz szerint a 40 ezer forintos jármű azért volt ilyen olcsó, mert sérült volt a karosszériája, és kopottak voltak a fékbetétek. A Zrt. vizsgálatakor kiderült, hogy a Rácz Kelet-Pest Kft. egymillió forintnál nagyobb javítási költséget igazolt. Ez egyben azt jelenti, hogy az autókereskedő cég még így is legalább négyszázötvenezer forintot tudott nyerni az üzleten.


A lap megemlíti azt is, hogy a Főtáv szervize tavaly ősszel megszűnt, egy kivételével az ott dolgozókat elbocsátották. Jelenleg a Rácz Ke­let-Pest szervizeli a távhőcég autóflottáját.

A Főtávnak 2014 decem­bere óta van új vezérigazgatója: Mitnyan György, a XII. kerület volt fideszes polgármestere.