Feltörték Keith Richards Twitter-oldalát

Fotó: AFP / JOERG KOCH

-

Hackerek törték fel egy rakás zenész Twitter-oldalát a hétvégén, hogy rémhírekkel hozzák rá a frászt a rajongókra. Akadt rákkal kapcsolatos rémhír, bombafenyegetés és hamis halálhír is a kamuposztok között.


“Imádok embereket ölni és mindenfélét felrobbantani” - egy rövid ideig ez volt olvasható Keith Richards hivatalos Twitteroldalán. Ezt persze nem a Rolling Stones legendás gitárosa posztolta, hanem azok hackerek, akik feltörték több rocksztár oldalát a hétvégén. A Tame Impala is terrormerénylet elkövetésével fenyegetőzött egy repülőtársaság Twitteroldalán, Bon Iver pedig a rákjáról coming outolt és az aznap meghalt Mohamed Alival kapcsolatban fröcsögött. A komikus Jack Black sem járt jobban, akinek a halálhírét keltették kétfős rockzenekara, a Tenacious D profilján. Mindebből természetesen egy szó sem volt igaz, ahogy azt később egyértelművé is tették a sztárok.

A Twitter-fiókokat azóta helyreállították, és eltávolították a hamis és gyűlölködő posztokat. Mostanában több popsztár is hasonló hackertámadás áldozata lett, nemrég Katy Perry oldalát törték fel, hogy rasszista kirohanásokat posztoljanak a nevében.