Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Feltett kezű embert lőttek le, de még a texasi zsaruknak áll feljebb

-

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a rendőrök pénteken önvédelemből használtak fegyvert, egy új videó azonban egészen más megvilágításba helyezi az ügyet. A megyei seriff etikátlannak tartja a felvételt közreadó tévétársaság eljárását, de azt nem cáfolta, hogy az történt, amit a képen látni. Az érintett két rendőrt szabadságolták.


Az ABC tévé helyi csatornája tett közzé egy felvételt az esetről, amelyben egy állítólag sérülésekkel is járó családi veszekedéshez riasztották a rendőröket. A videót mobiltelefonjával készítette egy szemtanú, bizonyos Michael Thomas. A képsorokon jól látszik, hogy a rendőrök éppen azután lőnek, hogy a 41 éves Gilbert Flores felteszi a kezét.Biztos, ami biztos, a New York Times megkérdezte Kenneth Williamst, a Dél-Texasi Egyetem jogi karának professzorát. Ő is azt mondta, amit bárki mondhat, ha a felvétel hitelessége egyébként nem kérdőjelezhető meg: „Úgy tűnik, az áldozat keze a levegőben volt, amikor agyonlőtték. Világosan látszik, hogy nem menekült, nem nyúlt fegyverért, és nem tett a rendőröket fenyegető mozdulatot.”

Bexar County seriffhivatala korábban azt közölte, hogy Floresnél kés volt, és ellenállt az intézkedő rendőröknek. Az új felvétel nyilvánosságra hozatalát felháborodva fogadta, a Facebookon etikátlannak minősítette a tévétársaság eljárását, amely rossz fényt vet a hivatalra, borzasztó támadásoknak tette ki a rendőrséget, amelyre minősíthetetlen nyelvezetű kommentáradat és fizikai fenyegetések sora zúdult. A vele egyetértőknek a seriff hivatala azt ajánlotta, panaszkodjanak a tévénél, segítségül megadtak egy telefonszámot is.


Today, members of our local media chose to broadcast online unedited video of a man's death.  KSAT 12 paid a neighbor...

Posted by Bexar County Sheriff's Office on 2015. augusztus 31.

Azóta egy újabb bejegyzésben már azt üzente a seriff, hogy mindenki nyugodjon meg, zajlik a nyomozás. Amelyet feltehetően nagyban meghatároz a közzétett videó, meg az a másik, amelyről az Independent szerint a kerületi ügyész tett említést, de amelyet még nem hoztak nyilvánosságra.