Feltartóztatták a trágár Jobbikost Párizsban

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt / MTI/Szigetváry Zsolt

-

Gaudi-Nagy Tamást csak másnap engedték el a reptéri hatóságok. Úgy tudjuk, sajtokat akart felvinni a gépre, emiatt konfliktusba keveredett a biztonsági szolgálattal, amelynek egyik tagját trágár szavakkal illette.


Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő egy párizsi reptéren december 20-án keveredett konfliktusba, ami miatt csak másnap tudott Budapestre visszatérni. A VS.hu információit, amelyek szerint a képviselő sajtokat akart magával hozni, de ezek egy részét nem engedték fel a repülőre, az érintett nem erősítette meg. Gaudi-Nagy Tamás arra a kérdésünkre se válaszolt, hogy valóban azért tartóztatták-e fel, mert trágár kifejezéseket használt a reptér biztonsági szolgálatának munkatársával szemben. Gaudi-Nagy azt  viszont lényegében elismerte, hogy problémája akadt a párizsi reptér elhagyásával, de kérdéseinkre nem volt hajlandó válaszolni. Viszont számonkérően visszakérdezett, hogy az újságírók miért nem inkább valódi nemzetpolitikai kérdésekkel foglalkoznak. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Kaleta Gábort, a Külügyminisztérium szóvivőjét is, aki megerősítette a VS.hu információit Gaudi-Nagy feltartóztatásáról, a konzuli törvényre hivatkozva azonban részleteket ő sem árult el; mindössze annyit közölt, hogy a képviselő konzuli segítséget kért, amit meg is kapott. Amennyiben Gaudi-Nagy Tamás valóban hivatalos úton volt, úgy feltehetően diplomata útlevelet használt.


Gaudi-Nagy megszólalt

UPDATE: GAUDI-NAGY MEGSZÓLALT Gaudi-Nagy Tamás hírünk megjelenése után az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az incidens valójában december 13-án történt. A reptéri biztonsági szolgálat munkatársai ekkor erőszakosan és agresszíven léptek fel ellene, holott elmondása szerint nem tudtak felmutatni olyan jogszabályt, amely tiltotta volna a sajtok Budapestre szállítását. Később hiába hagyta volna már ott a sajtokat, a biztonsági személyzet nem engedte fel a gépre. Később az intézkedő rendőrök – elmondása szerint – észlelték, hogy hiba történt, és segítettek neki, hogy minél előbb hazatérhessen. Azt is elmondta, hogy az Air France két magas szintű képviselője és a reptér képviselői is sorra elnézést kértek az őt ért atrocitásért. Gaudi-Nagy azt is hozzátette: „akiknek ez a téma karácsony előtt egy nappal nyer fontosságot, azok nyilvánvalóan a nemzetért elkötelezetten dolgozó képviselők esküdt ellenségei”.


Már büntették Gaudi-Nagyot trágárság miatt

Gaudi-Nagy Tamásnak december 16-án 166 ezer forinttal csökkentette félmilliós képviselői tiszteletdíját az Országgyűlés, miután az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság december 5-i ülésén „a parlament tekintélyét kirívóan sértő” kifejezéseket használt. A Jobbik korábban közleményben tudatta, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy közszereplő trágár kifejezéseket használ egy politikai vitában, ez alól nem kivétel egyetlen párt képviselője, így a Jobbiké sem.