Felrobbant a háromszintes ház, mert ellopták a gázcsöveket

-

Másik 65 ház és két kocsi is megrongálódott a robbanás következtében.


A három elkövető ismerte a táti ház tulajdonosát, így azt is tudták, hogy rendszertelenül tartózkodik ott. 2013 decembere és 2014 januárja között a három férfi többször visszament lopni, aztán január 5-én a családi ház szuterénjében kézzel tépni, törni kezdték a falon futó réz gázcsöveket, hogy később azokat könnyebb elvihessék később.

Nemsokára elkezdett szivárogni a gáz, amit meg is éreztek, ezért az addig letépett 13 méter rézcsővel együtt elrohantak.

A gáz még egy fél napon keresztül szivárgott, elérte a felső két szintet is. A tetőtérben egy mélyhűtő láda automatikus kikapcsolódása során kialakult szikra miatt pedig az egész ház felrobbant.

A gázrobbanás következtében további 25 lakóingatlan és 2 személygépkocsi is megrongálódott, sérültekről nem adott hírt az ügyészség. A közveszélyokozással összefüggésben keletkezett kár összesen: 69.114.548 Ft.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a három férfivel szemben, illetve a szabadságvesztés büntetés kiszabását, illetve az okozott kár megtérítésére kötelezést indítványozta.