Feloszlatták magukat, de újra indulnak

Fotó: MTI Zrt. Fotóarchívum / H. Szabó Sándor

-

Három településen időközi önkormányzati választásokat tartanak vasárnap. A Munkáspárt mindenhol megpróbál győzni.


A Nógrád megyei Kutasón azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület március végén feloszlatta magát. A választásra jogosult 92 lakos három polgármesterjelöltre szavazhat, ketten függetlenként indulnak, a harmadik a Magyar Munkáspárt színeiben. A négytagú képviselő-testületbe tíz jelölt szeretne bekerülni, ketten a Magyar Munkáspárt színeiben, nyolcan függetlenként. Az időközi választáson a feloszlatott képviselő-testület minden tagja újra elindul.

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmás községben ugyancsak a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást. A polgármesteri posztért hárman indulnak: itt is két független jelölt mellett indul a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje. A hat képviselői helyre 15 jelölt pályázik, egyikük a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, a többiek függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 1200-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egyéni választókerületi képviselőt választanak, miután a kerület eddigi képviselője március 31-én lemondott. A képviselői helyért öt jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Fidesz-Kisújszállási Nagykun Polgári Kör, egy a Jobbik és egy a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben mintegy ezer választópolgár szerepel.