Feloszlatták a Jobbik szolnoki alapszervezetét

Fotó: Europress/AFP/Pörneczi Bálint / Europress/AFP/Pörneczi Bálint

Lemondott a Jobbik szolnoki elnöksége, a pártigazgató szerint a jelöltállítás miatt. Az alapszervezetet feloszlatták, lesz másik.


Az ATV.hu információi szerint a Jobbik teljes szolnoki elnöksége lemondott. A helyi vezetés azt kifogásolta, hogy az elképzeléseiknek semmi jelentősége nincs a képviselői irodaházban, vagy a parlament folyosóin lezsírozott lobbi érdekekkel szemben.

Az elnök és a három alelnök lemondóleveléből kiderült az is, a Jobbik helyi képviselőjelöltjének újbóli indítását is kifogásolták, mert szerintük az egyéni ambíció és karriervágy a párt érdekei elé került.

Az ATV.hu megkereste az egyik lemondott alelnököt, Fazekas Gyulát, de egyelőre nem nyilatkozott.


Szabó Gábor pártigazgató szerint a párt szolnoki alapszervezetében évek óta személyes ellentétek nehezítették a közös munkát. A jelöltállítás miatt mondott le a szolnoki elnökség.

A választókerületben működő jobbikos szervezetek közül 5 Baráth Zsolt jelenlegi országgyűlési képviselő jelöltségét támogatta, míg a szolnoki a városi alapszervezet a saját vezetőjét, Nagy Gyulát javasolta.

Az országos elnökség Baráth Zsolt mellett döntött, a belső feszültségek ezután sem szűntek meg a szervezetben - írta a pártigazgató. Szabó Gábor szerint a személyes ellentétek miatt a szolnoki szervezet eddig sem tudta maradéktalanul ellátni feladatát. Az országos elnökség feloszlatta az alapszervezetet és egy újat alapítanak a héten.