Feloszlatták a Fidesz ózdi szervezetét

-

Az utcára került belső problémák és személyes ellentétek miatt feloszlatták a Fidesz ózdi szervezetét - írta az Észak-Magyarország kedden.


Riz Gábor választókerületi elnök, országgyűlési képviselő szavait idézve a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő lap cikke emlékeztet arra, hogy a Fidesz az elmúlt ciklusban a KDNP-vel szövetségben vezette Ózdot. A párt jelöltje nyerte az országgyűlési képviselő-választást, ezután viszont több olyan probléma merült fel, amelyet nem kezeltek a súlyának megfelelően, ezért a polgármester-választáson a Jobbik győzött.


Ugyanakkor hiába került a pártszövetség az önkormányzati testületben többségben, a frakció megbomlott, ez vezetett a szervezet feloszlatásához. Riz Gábor elmondta: megkezdték a szervezet újjáépítését, a napokban minden tagot levélben értesítenek a felbomlásról és a további lépésekről. Az országgyűlési képviselő szerint az értékeket meg kell tartania a pártnak, de szükség van a megújulásra, és néhány új arcra is, akikkel nekivághatnak majd a következő választásoknak - olvasható az Észak-Magyarországban.