Feloszlatták a Fidesz edelényi szervezetét

-


Szervezeti rendrakás kezdődött a Fideszben: a XV. kerületi szervezet feloszlatása után Demeter Zoltán választókerületi elnök kérésére a párt országos választmánya szerdán az edelényi alapszervezetet is feloszlatta - írja az Index.

Az edelényi fideszesek között lényegében már 2009 óta folyamatos a belháború. Ekkor ugyanis rasszizmusa miatt vállalhatatlanná vált Molnár Oszkár helyett Daher Pierre, libanoni származású orvost jelölte a Fidesz országos választmánya a parlamenti választásokra.

Molnár Oszkár továbbra is bírta a helyi pártszervezet jelentős részének szimpátiáját, így 2010 áprilisában függetlenként legyőzte Dahert. Ez volt a XIII. kerületen kívül az egyetlen körzet, ahol egyéniben kikapott a fideszes jelölt.

Az országgyűlési választások után a Fidesz-tagok mintegy 60 százaléka kilépett, illetve bojkottálta a taggyűléseket, az aktív tagok pedig két táborban csatároztak egymással. A harcból a Fidesz helyi erős emberének számító Loj Balázs került ki győztesen, Dahernek sem a helyi elnökséget, sem pedig a 2014-es jelöltséget nem sikerült megszereznie.

A választókerületi elnök és országgyűlési képviselő Demeter Zoltán ellenben az ősszel újraválasztott Molnár Oszkár polgármesterrel jó kapcsolatot ápol - ennek tudható be, hogy Demeter az edelényi Fidesz-elnök Loj Balázst jelölte Molnár Oszkár alpolgármesterének.

A zavaros állapotok játszhattak tehát közre abban, hogy a Kövér László vezette országos választmány feloszlatta helyi szervezetet.