Feloldották a közlekedési tilalmat New Yorkban

Fotó: AFP / DON EMMERT

-

Mgayr idő szerint délután 1 óra körül oldották fel a New York-i közlekedési tilalmat, amelyet a rendkívüli hóvihar miatt rendeltek el a városban. Helyreállt a tömegközlekedés is, de jelentős késésekre kell számítani – közölte a rendőrség.Washingtonban még mindig áll a metró, és a légi közlekedés is akadozik az országban. A hétvégén 7000 repülőjáratot töröltek, és hétfőre is maradt 615.

A hóvihar miatt legalább 18-an meghaltak, hatan hólapátolás közben. Ez a BBC által közölt szám, de az áldozatokról eltérnek a beszámolók, egyes médiumok 19, mások 20 emberről írnak.

A vihar 85 millió ember feje fölött vonult át, és negyedmilliót hagyott áramszolgáltatás nélkül. New York, Tennessee, Georgia, Kentucky, Észak-Karolina, New Jersey, Virginia, Nyugat-Virginia, Maryland, és Pennsylvania államok szükségállapotot hirdettek, három államban hosszú órákra autóikban ragadtak a közlekedők. Van, ahol 17 órán át állt a kocsisor.

A legtöbb hó, 103 centiméternyi Shepherdstownban, Nyugat-Virginia államban hullott, de New Yorkban is csaknem 70 centi vastag a hótakaró.A vasárnapi összefoglalót itt találja, a szombati eseményekről itt olvashat bővebben, a szombati képeket ide kattintva nézheti meg.