Felnyitotta a németek szemét a vereség

-

Saját bevallásuk szerint kissé elkényelmesedtek, és nem vették teljesen komolyan az angolok elleni felkészülési meccset a világbajnok német válogatott játékosai, akik ébresztőnek fogják fel a 3-2-es vereséget.


„Sajnos a barátságos mérkőzésen nem teljesítünk százszázalékosan” – mondta Thomas Müller, a Bayern München támadója.

Hasonlóképpen vélekedett Sami Khedira, a Juventus középpályása is, aki a berlini összecsapáson - amelyet kétgólos vezetésről buktak el a németek - a csapatkapitányi karszalagot is viselte a sérült Bastian Schweinsteiger távollétében.

„Kétévente hasonló helyzetbe kerülünk. Nem arról van szó, hogy ha 2-2 lett volna a végeredmény, akkor minden rendben lenne, de így legalább felnyílt a szemünk. Ha egy válogatott meccset meg akarunk nyerni, akkor nem fér bele, hogy néhány százalék hiányozzon belőlünk, mert azt kihasználja az ellenfél” - jelentette ki a Juventus játékosa, aki kedden, Münchenben éppen az olaszok ellen játszhat.

A Nationalelf 2014-es világbajnoki sikere óta hat tét nélküli mérkőzésen lépett pályára, de csak egyet tudott megnyerni. Hazai pályán az angolok mellett kikapott az argentinoktól és az amerikaiaktól, idegenben a franciáktól, valamint döntetlent játszott az ausztrálokkal. Egyetlen sikerét Spanyolországban aratta.