Félmilliós büntetés a kirakott ellenzéki képviselőjelölt miatt

-

Zaveczki Tibort a 2014-es választás után kellett távoznia a Miskolci Városgazda Nonprofit Ktf-től, ahol a közmunkások munkavezetője volt. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint politikai véleménye miatt érte hátrány - írja a 444.hu.


Zaveczki Tibor az MSZP-Együtt-DK és a Miskolci Lokálpatrióta Egyesület támogatásával indult egyéni képviselőjelöltként a 14-es önkormányzati választáson, de vesztett. Ezután az önkormányzat nem hosszabbította meg vele a szerződést. Zaveczki a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-nél dolgozott.


Felvette a városüzemeltetési vezetővel folytatott telefonbeszélgetését, ahol arra a kérdésre, hogy azzal követett-e el hibát, hogy kinyilvánította, hogy ellenzéki, azt a választ kapta:


Nyilván ez is számít, ez egyértelmű. Nem vagy hülye, tehát ez egyértelmű.

Még vissza is kérdezett, hogy ezek szerint ha nem indul a választáson, megtarthatta volna az állását, melyre igenlő választ kapott.


Az önkormányzat gyorsan kivizsgálta az ügyet, de nem találtak szabálytalanságot. Zaveczki Tibor viszont az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amely egy éves vizsgálat után megállapította, hogy


a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kérelmezővel szemben annak politikai véleményével összefüggésben közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmazott.

Zaveczki miatt fél milliós büntetést szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-re.


A férfi azt mondta, másfél éve a csapból is az folyt, hogy ő nem látja el rendesen a munkáját, és ezért kellett távoznia, most azt szeretné, ha bocsánatot kérnének tőle - írja a lap.