Félmillió fontot lopott munkaadójától, hogy luxusban hetyeghessen

-

A brit bíróság három évre ítélte a 65 éves nőt, aki egy fiatalembert tartott ki a pénzből.


Sheena Warner csaknem csődbe vitte kőbányászattal foglalkozó főnökét. Évente háromszor nyaralt az egyiptomi Sharm el-Sheikben, egy tengerentúli szabadidő-komplexumba fektette pénzét, és egy Land Roverrel furikázott – állapította meg a bíróság. A 65 éves nő meghamisította a számlákat, hogy leplezze a csalást. Hazudott egy bankmenedzsernek is, azt állítva, hogy azért állít ki magának csekkeket, mert kölcsönadott pénzt a főnökének, Julian Palmernek. A nő négy év alatt összesen 514 ezer fontot lopott el Palmertől.

A csalásra még 2013-ban derült fény, amikor Palmernek bankára jelezte, hogy vészesen lecsökkent a pénz a számláján. Warner elismerte, hogy lopott pénzt, de csak kisebb összeget vallott be, és megegyeztek, hogy a nő eladja házát, autóját és más értékeit, hogy visszafizesse a pénzt. 142 ezer fontot törlesztett is, de kiderült, hogy Palmer másik két számlájáról is hiányzik pénz, ráadásul az adókat sem fizette rendesen.

Warner 1999-ben titkárnőként kezdett dolgozni Palmernél, 2007-ben lett személyi asszisztens. Tavaly szeptemberben beismerő vallomást tett a rendőrségnek.

A cég csaknem csődbe ment, Palmer lelkileg és egészségileg is összeomlott, felesége is elhagyta. A bíró így ezekre is hivatkozva mondta ki az ítéletet.