Félmilliárd forintot fizettek egy kétoldalas képregényért

-


Csaknem félmilliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy szombati párizsi árverésen az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907–1983) egy kétoldalas eredeti tusrajza, egy részlet a Tintin kalandjaiból, az Ottokár jogara címmel 1939-ban megjelent nyolcadik albumból.

A fekete-fehér rajzért négy gyűjtő folytatott elszánt küzdelmet, amelynek eredményeként a rajz a maga (kétoldalas) kategóriájában rekordáron, 1,563 millió euróért, 487 millió forintért talált gazdára. A Le Petit Vingtieme-ben 1939-ben megjelent képregényrészleten Tintin repülőgépe látható, amint találat éri, és lezuhan.

A Sotheby's aukcióján Jean-Arnold Schoofs belga gyűjtő kollekciójának, a világ egyik legnagyobb képregénygyűjteményének darabjai kerültek eladásra. Az áruba bocsátott 132 tétel összesen 2,7 millió euróért (842 millió forint) talált vevőre.

Minden idők legdrágábban eladott Tintin-rajzáért tavaly májusban 2,65 millió eurót (mai árfolyamon 826 millió forintot) adtak az Artcurial párizsi árverésén. Az 1937-es rajzot egy amerikai gyűjtő vette meg.